Hijab! Ja eller nei?

Er det fler enn meg som får vondt i hodet når det er pent vær?


Jeg tror det er fordi jeg myser så fælt med øynene, så hodet blir slitent, for det har jeg slitt mye med før. Spesielt på skolen, når jeg skal konsentrere meg om noe. Og det gjorde jeg også idag. Hadde nemlig nynorsk tentamen.
Oppgaven jeg valgte, var å skrive om  muslimske jenter/kvinner og hijab i norge. Blandt annet det med at de skal bruke det i politiet osv. Og om hvordan innvandrere skal ta seg til rette i norsk kultur.
 
Jeg skrev en kladd på 4 sider. Jeg hadde så sinnsykt mye på hjertet i denne saken. Kladden min var bare negativ. Men da jeg begynte å føre inn, ble alt positivt igjen.

Jeg personlig mener at vi ikke burde bry oss noe særlig med det. Det er nok problemer i verden fra før, når det gjelder religion, så vi nordmenn burde være ett forbilde for alle andre å bare drite i det. Hvorfor bruke energi på å krangle om sånne ting. Greit, jeg er helt enig i at man skal ha på seg de klærne en uniform består av. Jeg kan ikke akkurat bryte den regelen når jeg jobber på Peppes. Derfor synes jeg de med hijab også kan følge de reglene når de har flyttet til norge, og vil jobbe i politiet. Muslimske kvinner bruker hijab pga religion, men tro er jo noe du har inni deg. 
Får vondt i hue av det her også jeg, så det er nok derfor jeg avslutter dette innlegget, og spør dere...

Hva synes dere om hijab + innvandrere  i Norge?
Skal vi respektere de mer, eller skal de respektere norsk kultur+regler mer?

miljestine


5

I grunn "bryr" jeg meg ikke så mye, folk går i hva de vil. Men det er feil å trekke hijab inn i enkelte jobbsammenhenger (ja, tenker på det politigreiene), for det er jo ikke lov til å være religiøse symboler sammen med det norske (blablalba) et eller annet. Folk tror jo på akkurat hva de vil, men siden de ikke er meg, så bryr jeg meg ikke så veldig mye i grunn:)

jeg syns hijab i det politigreine er rett og slett latterlig! så nei til det, men ellers på gata bryr jeg meg lite om en går med hijab.

Utrolig fint bilde av deg og Stine

hey.hvorfor snakker dere om hijab når vi kan snakke om den søte dama som eier denne bloggen.hun er digg da=)

i love you too!you're the phnöhest:D

Skriv en ny kommentar